Wat doet een bedrijfshulpverlener?

Een bedrijfshulpverlener is opgeleid om in geval van nood werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Vaak ben je als eerste aanwezig bij een bedrijfsongeval, brand of een ontruiming totdat professionele hulpdiensten ter plekke zijn.

Je weet o.a. hoe je mensen op de juiste wijze uit een brandend gebouw moet leiden, hoe je eerstehulp moet verlenen, hoe je mensen moet reanimeren en hoe je verbanden moet aanleggen.

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de risico’s wordt de bedrijfshulpverlening ingericht en het aantal bhv’ers bepaald. Het aantal bhv’ers is niet wettelijk vastgelegd.

Bij TopBHV behaal je binnen 1 dag je BHV Basisdiploma en binnen een halve dag een BHV Herhalingscertificaat. Wil je weten hoe een cursusdag voor het BHV Basisdiploma er bij TopBHV er uitziet? Klik hier voor uitgebreide informatie en om je eventueel direct aan te melden. Voor de inhoud en aanmelding van onze BHV Herhalingscursus klik hier.