Nu we massaal thuiswerken vanwege het Corona virus, het voordeel ervaren van o.a. “geen reistijd”, lopen we ook tegen een aantal aandachtspunten aan. Eén daarvan is veiligheid in huis. Op kantoor zou dat altijd perfect geregeld moeten zijn, maar thuis moeten we misschien improviseren, samen met de kinderen die online onderwijs gaan volgen, met hun laptops en tablets. 

Al onze laptops en andere apparaten staan nu overuren te maken, wat mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden, o.a bij onbeheerd opladen en oververhitting. De kans op ongelukken is natuurlijk bij goedgekeurde apparatuur heel klein, maar we willen op alles voorbereid zijn. Zorg ervoor dat warme apparaten niet in contact staan met brandbare materialen zoals papier. Voor de zekerheid kunt u heel eenvoudig en tegen lage kosten aanvullende preventieve maatregelen treffen. Denk hierbij aan rookdetectors op de werkplekken, een (kleine) brandblusser, een blusdeken e.d.

In onze webwinkel van TopBHV vindt u diverse artikelen op het gebied van brandveiligheid. Naast deze artikelen bieden wij ook de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs een abonnement af te sluiten bij de aanschaf van een of meer brandblussers. Op onze website van TopBlusser, als onderdeel van de Veiligheidscirkel, staan o.a. diverse abonnementen vermeld.  

Tot slot wensen wij iedereen veel succes bij het aanpassen aan deze nieuwe uitzonderlijke (werk)situatie!