Ploegleider BHV basiscursus

Na het volgen van onze tweedaagse ‘Ploegleider BHV’ cursus bent u in staat leiding te geven aan een BHV ploeg tijdens een inzet. U weet hoe u de wet- en regelgeving voor bedrijfshulpverlening in de praktijk moet toepassen, hoe een papieren BHV plan omgezet kan worden naar de praktijk en hoe u een BHV ploeg traint en voorbereidt op incidenten.

Een geldig BHV certificaat is noodzakelijk omdat u als ploegleider praktisch leidinggevend bent en dus inzicht moet hebben in de denkwijze van een BHV’er.
Tijdens onze tweedaagse ‘Ploegleider BHV’ cursus behandelen wij samen met u de volgende punten: het leiding geven aan een BHV ploeg, hoe u de wet- en regelgeving voor bedrijfshulpverlening in de praktijk moet toepassen, een papieren BHV plan omzetten naar de praktijk, hoe traint en bereidt u een BHV ploeg voor en natuurlijk het verantwoord beheren van uw BHV materiaal.
In de training is er veel ruimte voor praktisch oefenen. De deelnemers krijgen een oefenscenario aangeboden waarbij de overige deelnemers de BHV ploeg vormen. Hierbij is een juiste communicatie een van de grootste leerdoelen.

Het examen is vergelijkbaar met de BHV cursus en bestaat uit een theorie-examen met meerkeuzevragen en een competentielijst die door uw instructeur wordt afgetekend.
Het praktijkexamen is een oefening waarbij uw inzet wordt beoordeeld aan de hand van een verrichtingenlijst. Wanneer de opleiding Ploegleider BHV met een voldoende voor praktijk en theorie wordt afgesloten ontvangt u het NIKTA certificaat ‘Ploegleider BHV’. 

Voor vragen en/of informatie over cursusdata neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Geen evenementen gevonden!