Het is vandaag Nationale Rookmeldersdag! Een rookmelder: een klein apparaatje dat alarmeert als er rookontwikkeling is en daarmee levens kan redden. Geen overbodige luxe dus.

Niet alle huishoudens beschikken vandaag de dag over (voldoende) rookmelders, ondanks het feit dat vorig jaar het aantal woningbranden is toegenomen door thuiswerken wegens corona. Vandaag wordt daarom landelijk extra aandacht besteed aan het belang van het hebben van rookmelders. Niet alleen omdat er vanaf 1 juli 2022 een rookmeldersverplichting is, maar ook omdat rook verantwoordelijk is voor de meeste slachtoffers. Je moet er niet aan denken dat je ligt te slapen en rook inademt, waardoor je ongemerkt bewusteloos raakt. Zonder rookmelder kan dit zomaar gebeuren.

Het hebben van een rookmelder alleen is niet voldoende. Stof de rookmelder regelmatig af en vervang de batterij direct, zodra het apparaatje aangeeft dat deze bijna leeg is. Heb je nog geen rookmelder in huis of wil je er nog meer ophangen? In onze webwinkel hebben wij diverse rookmelders in het assortiment, óók rookmelders met batterijen die gegarandeerd 10 jaar meegaan! Kijk hier voor ons assortiment én stay safe!