Stel.. je moet vandaag, morgen of op korte termijn in actie komen als BHV-er. Zijn er i.v.m. corona speciale aspecten waarop je moet letten als BHV-er?

Het advies aan BHV-ers is om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden, deze zijn als volgt.

 

Was je handen regelmatig, schud geen handen, gebruik papieren zakdoekjes, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en probeer tijdens een reanimatie niet je gezicht aan te raken. Handhaaf bij eerste hulp zoveel mogelijk de hygiënevoorschriften. Wanneer mogelijk kan een beademingsdoekje gebruikt worden tijdens de beademing van een slachtoffer. Het beademingsdoekje kan bij goed gebruik infectie van de BHV’er voorkomen. Het doekje beschermt het slachtoffer tijdens een beademing niet tegen corona als een BHV’er het virus bij zich draagt.

Gooi na reanimatie het verbruikte beademingsdoekje, zoals gewoonlijk, weg. Was de handen en eventueel andere plekken die in contact zijn geweest met het slachtoffer goed met zeep, probeer uw gezicht niet aan te raken voor u uw handen heeft gewassen. Neem eventueel gebruikte medische apparatuur (AED) af met alcohol.